Prieš beveik tris savaites pasirodžiusi publikacija kai kurių portalo delfi.lt komentatorių buvo palydėta pastabomis apie aktyvistų protinius gebėjimus, neva egzistuojančius ryšius su Rusijos ir Lenkijos specialiosiomis tarnybomis, nepagarbiai atsiliepta apie jų kilmę, fizines savybes.

"Išreikšdami savo nuomonę dėl straipsnyje pateiktos informacijos, "Delfi" skaitytojai paskelbė 827 komentarus, iš kurių 12 yra šmeižiančio pobūdžio, žeminantys ir niekinantys mus kaip asmenis, neatitinkantys tikrovės bei skatinantys viešą neapykanta žemaičių tautai", - kreipimesi Telšių rajono apylinkės prokuratūrai teigia žemaičių aktyvistai Antanas Kontrimas, Alvydas Jokšas ir Arvydas Norvydas.

Jie prašo pradėti ikiteisminį tyrimą dėl esą tikrovės neatitinkančios, jų trijų garbę bei orumą paniekinančios ir pažeminančios informacijos, taip pat prašoma tyrimo dėl neapykantos žemaičiams kurstymo. Be to, prokurorų prašoma nustatyti asmenis, paskleidusius "tikrovės neatitinkančią, paniekinančią, pažeminančią, kurstančią ir skatinančią neapykantą dėl priklausymo kitai tautybei informaciją apie A.Jokšą, A.Kontrimą ir A.Norvydą".

BNS lapkričio 10 dieną parengtame straipsnyje pristatė grupės žemaičių entuziastų siekius tęsti bylinėjimąsi, kad jų dokumentai būtų pildyti įrašu apie žemaitiškas šaknis, bei ekspertų vertinimus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją