Tai Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charlesas Michelis paskelbė Briuselyje, po pirmosios Europos viršūnių susitikimo dienos, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Tokios pagalbos (Ukrainai – red.) pristatymas yra ne mėnesių, o dienų ir savaičių klausimas. Labai svarbu, kad mes vykdytume savo pažadus. Galiu užtikrinti, kad visi dalyviai, visos suinteresuotosios šalys darome viską, kas įmanoma, ir stengiamės pagreitinti šį procesą“, – sakė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas.

Jis pažymėjo, kad susitikimo metu ES šalių vadovai dar kartą pademonstravo vienybę, ypač remdami Ukrainą. Kaip visada, jie turėjo galimybę pasiklausyti Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pranešimo.

„Du punktai yra nepaprastai svarbūs. Pirma: mums nereikia tiek daug žodžių, nes jiems (ukraniečiams) reikia daugiau karinės technikos. Labai gerai diskutavome apie tai. Supratome, kad tai svarbu valstybėms narėms, ypač toms, kurios turi atitinkamų pajėgumų aprūpinti Ukrainą daugiau priešlėktuvinių sistemų, daugiau amunicijos“, – sakė Charlesas Michelis.

Antra svarbi išvada po diskusijos apie Ukrainą, jo nuomone, – Ukrainos „taikos formulės“ palaikymas, ypač taikos konferencijos, kuri šių metų birželį vyks Šveicarijoje, išvakarėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją