„Mano galva, baisiausia, ką galima padaryti su savimi, tai susigalvoti labai konkretų tikslą. Tu, dažniausiai dėl nevisavertiškumo komplekso, matai save kažkokios vietos prezidentu po penkerių metų ir absoliučiai nepatiri malonumo kiekviename žingsnyje, kiekvieną dieną“ – įsitikinusi Nijolė. Moteris teigia, jog toks aklas planavimas yra rizika, nes niekada nežinai, kas atsitiks. Galbūt pusiaukelėje numirsi, taip ir nepasiekęs didžiojo tikslo ir nepatyręs džiaugsmo?

Pasak visuomenės veikėjos, mūsų kasdieniai pojūčiai priklauso vien nuo požiūrio: „Jei šluodamas gatvę tiki, kad švarini pasaulį, tu gali jaustis puikiai. Jei visi praeiviai atrodo – ponai, tik tu vienas nuskriaustas, nes visus mokyklos metus pravaikščiojai su „bambaliu“, tada...“. Nijolės nuomone, suvokimas, kad žmogus reguliuoja ne viską, panaikina atsakomybę, jog privalu kažkuo tapti, privalu kažką nuveikti. „Reikia žinoti, kas yra gyvenimas, o tada jau žinosi, ką jame veikti“ – neabejoja pašnekovė.

„Nebūna taip, kad nebūna nieko: ar tave nėščią paliko, ar prasigėrei – juk gali apsilankyti nors ir pas anoniminius alkoholikus. Ir gali tapti dar šviesesniu žmogumi negu tas, kurs niekada negėrė. Už vieną muštą dešimt nemuštų duoda“ – išeities nebuvimą griežtai neigia politikė. Pasak jos, pastangos yra esminis dalykas, kuris leidžia savimi didžiuotis: „Aš padėjau į šalį, man nepavyko, bet žinau, kad padariau viską. Svarbu suprasti dalykus, kurių tu nevaldai, dėl jų nešvaistyti energijos, ir jei turi po nosimi konkretų darbą, tu jį darai“ – didaktiškai pokalbį užbaigia Nijolė Oželytė.

„Talentų Kartos“ interviu ciklas – tai pokalbiai su žmonėmis, kuriems pavyksta siekti karjeros aukštumų. Pasakodami apie savo patirtis jie supažindins su savo pasaulėžiūra, padės suprasti, kokiomis nuostatomis vadovaujasi.

„Talentų Karta“ tiki, kad kiekvienas yra talentingas, tačiau klausimas, kurioje srityje, dažnai taip ir lieka neatsakytas. Šios organizacijos tikslas yra padėti jauniems žmonėms pažinti save bei aptikti savo stipriąsias puses, o kartu ir veiklas, kurios leidžia realizuoti save.

Šiuo metu organizacija vykdo programą „Karjera pirmadieniais“, kurioje 500 jaunų ir entuziastingų žmonių turės galimybę ieškoti savęs ir atrasti veiklas, kurios jiems tinka ir patinka labiausiai.

Norintiems aptikti savo talentą - www.talentukarta.lt