Diskusijų atgarsis nuvilnijo ir Lietuvoje. Pirmą kartą Baltijos šalių „Metų automobilį 2014“ rinksiantis žurnalas „Top Gear“ nusprendė patikrinti, ar toks triukas tėra televizinė apgaulė, ar išties realiomis sąlygomis įgyvendinama užduotis.

J.C. Van Damme'o vaidmenyje atsidūrė kiokušin karatė meistras Valdemaras Gudauskas, kuris ryžosi padaryti špagatą tarp dviejų važiuojančių „Toyota RAV4“ automobilių. Organizatoriai pripažino, kad šįkart daugiausiai sunkumų kėlė ne sportininko galimybės, o tai, kad eksperimente dalyvavę to paties modelio SUV visureigiai buvo su skirtingais varikliais.

„Vienas buvo su benzininiu, kitas – su dyzeliniu varikliu. Šiam eksperimentui reikėjo preciziško tikslumo, o dėl skirtingų variklių nebuvo lengva išlaikyti vienodą abiejų automobilių greitį“, – pasakojo žurnalo „Top Gear Lietuva“ vyriausiasis redaktorius Renaldas Gabartas.

Lietuviui pavyko sėkmingai pakartoti J.C. Van Damme'o kaskadinį numerį, tačiau išlaikyti pusiausvyrą jam padėjo prie automobilių stogo bagažinių pritvirtinti diržai. Organizatoriai po šio eksperimento tvirtino, kad tokia pagalba buvo būtina siekiant užtikrinti sportininko saugumą. Jie taip pat pat atkreipė dėmesį, kad originaliajame J.C. Van Damme'o filmuke nematyti, ar aktoriaus kojos prie šoninių veidrodžių buvo kaip nors pritvirtintos.

Tai buvo tarsi generalinė repeticija prieš antradienį prasidedančius žurnalo „Top Gear“ rengiamus Baltijos šalių „Metų automobilio 2014“ apdovanojimus. Organizatoriai žada, kad šį triuką V. Gudauskas bandys pakartoti šįvakar 18 val., PC „Akropolis“ aikštelėje. Čia taip pat vyks automobilių paroda ir oficialiai bus duotas rinkimų startas.