Lietuvoje šiuo metu yra 538 pervažos, iš kurių 384 yra reguliuojamos: jos turi signalizavimo įrenginius, dalis jų yra su užtvarais, kurie įspėja vairuotojus apie artėjančius traukinius.

Kirsdami nereguliuojamas pervažas vairuotojai turi vadovautis esamais kelio ženklais. Kelių eismo taisyklėse (KET) nurodyta, kad vairuotojas pervažose turi duoti kelią artėjančiai bėginei transporto priemonei. Visais atvejais vairuotojai turi įsitikinti, kad automobilis nebus kliūtis artėjančiam traukiniui. Geležinkelio pervažose be užtvarų privaloma sustoti prieš STOP juostą ir tik tada tęsti judėjimą.

Vis dėlto kai kuriems vairuotojams atrodo, kad šios juostos nubraižytos tik dėl grožio. Dažnas nustemba sužinojęs, kad už STOP linijos nepaisymą geležinkelio pervažoje skiriamos baudos gerokai didesnės nei padarius kitą nusižengimą, pavyzdžiui nesustojus prie STOP juostos prie įprasto šviesoforo.

Ne vienas taip prasižengęs vairuotojas galvoja, kad už šį pažeidimą pavyks „prasisukti“ su 50 Lt bauda. Dažniausiai jie negali patikėti, kad jų laukia bauda nuo 500 iki 1000 Lt su vairuotojo pažymėjimo atėmimu nuo 2 iki 6 mėnesių.

Plačiau apie tai, kaip reikėtų taisyklingai kirsti geležinkelio pervažą, žiūrėkite TV laidos „Ne vienas kelyje“ siužete.

TV laidą „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite sekmadieniais, 17 val. per LNK.