17 taškų nugalėtojams pelnė Ignas Sargiūnas, 16 – Tomas Balčiūnas (9 atk. kam.), 13 – Grantas Vasiliauskas (8 atk. kam.), 12 – Lukas Uleckas (5 rez. perd.), 11 – Lukas Kišūnas.

Gedimino Petrausko auklėtiniai į antrą varžybų etapą žengė su dviem įskaitiniais taškais. E grupėje jie varžysis su turkais (2/0), vokiečiais (1/1) ir anglais (0/2).

Po triuškinamai pasibaigusių rungtynių Lietuvos jaunučių rinktinės vyriausiasis treneris G. Petrauskas džiaugėsi pergale ir teigė, kad liko patenkintas žaidėjų pasirodymu.

„Nebuvo taip lengva kaip galėjo atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Izraelio komanda nestandartinė – jie mėgsta mesti daug tritaškių o gynyboje spaudžiasi po krepšiu ir verčia priešininkus mesti tritaškius. Išskyrus kelias atkarpas esu patenkintas rungtynėmis.

Mes žinojome kaip jie ginasi, trečias rungtynes iš eilės jie spaudėsi prie krepšio, nes neturi aukštų žaidėjų, dėl to vertė mus mesti iš toli.

Dėl didelės persvaros rungtynių pabaigoje šiek tiek eksperimentavome, leidome pažaisti mažiau rungtyniaujantiems žaidėjams. Apskritai, rezultato nesureikšminame, ruošimės kitam etapui“, - po rungtynių kalbėjo G. Petraukas.

Europos U16 vaikinų čempionato rungtynės vyksta Kauno sporto halėje ir Arvydo Sabonio krepšinio centre. Bilietas į visos dienos rungtynes kainuoja tik 3 eurus.

Visas Europos pirmenybių dvikovas parodys DELFI TV.