Geriausios formos „Lietuvos ryte“ – G. Orelikas?

Komandą sunkiausiais momentais turinčiam tempti Jamesui Andersonui pirmoji viešnagė sostinės „Siemens“ arenoje nebuvo sėkminga: 8 taškus pelniusiam amerikiečiui būnant aikštėje, „Lietuvos rytas“ įmetė 18 taškų daugiau nei „Žalgiris“.

Bet Lietuvos čempionai rado kitų būdų, kaip nuliūdinti Vilniaus publiką ir naująjį „Lietuvos ryto“ trenerį V. Šeškų.

Prieš ketvirto kėlinio pradžią vilniečiai pirmavo 55:54, bet tuomet 3 minučių atkarpą žalgiriečiai laimėjo 13:4 ir, persvėrę taškų svarstykles į savo pusę, pergalės iš rankų nebepaleido.

„Lietuvos rytą“ paskandino tris tritaškius iš eilės pataikęs Artūras Milaknis, po vieną pridėjo Edgaras Ulanovas ir Paulius Jankūnas, o paskutinis Luko Lekavičiaus šūvis virto įspūdingo „Žalgirio“ snaiperių benefiso paskutiniame ketvirtyje kulminacija.

„Žaidėme išvykoje prieš labai gerą formą demonstruojantį priešininką. Tai buvo labai gražios, įtemptos ir permainingos rungtynės, tikiuosi, tokia intriga išliks visą sezoną. Ačiū vyrams: ne tik žaidėjams, bet ir treneriams, medicinos personalui – visa komanda keletą dienų praleido vyriškai, suprasdama susiklosčiusią situaciją“, – po pergalės lengviau atsikvėpė „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas, kurio auklėtiniai tik šeštadienį grįžo iš Madrido (Ispanija).

Detaliai analizuoti rungtynių ir atskleisti sėkmę nulėmusių kozirių treneris nenorėjo – su „Lietuvos rytu“ kauniečiams teks galynėtis dar ne kartą. Bet G. Krapikas neslėpė pasitenkinimo saviškių gynyba ties tritaškio linija: jei ne šešiskart iš toli pataikęs Gediminas Orelikas, Vilniaus ekipos pagrindinis ginklas sekmadienį būtų šaudęs beveik vien tuščiais šoviniais.

„G. Orelikas šiuo metu stabiliausios formos vilniečių gretose, jo metimai mums tikrai skaudėjo, bet dirbsime toliau, kad to išvengtume. O šiaip varžovų pataikymo procentą pavyko sumažinti“, – teigė specialistas.