Pirmąją komandų dvikovą Serbijoje po įnirtingos kovos 70:68 taip pat laimėjo žalgiriečiai, tačiau nei jie, nei serbai vilčių patekti į ketvirtfinalį jau prieš šias rungtynes nebeturėjo.
Tačiau, kaip ir žadėjo, žalgiriečiai penktadienio vakarą kovėsi dėl garbės ir iškovojo pergalę.
„Pirmojoje rungtynių pusėje žaidėme tikrai gerai, tačiau po pertraukos vėl patekome į duobę. Tai jau tampa problema ir sunku pasakyti, kas tai lemia. Tačiau pavyko grįžti į rungtynes ir iškovoti pergalę. Matyt, pabaigoje suveikė emocijos – prieš rungtynes kalbėjome, kad labai norime sezoną namuose užbaigti pergale“, – po rungtynių sakė Robertas Javtokas.

„Visų pirma, norėjosi, kad šios rungtynės, kurios jau neturėjo įtakos, baigtųsi pergale. Nes mūsų sirgaliai viso sezono metu mus puikiai palaikė. Palaikė sunkiais momentais. Tokia buvo mintis – padovanoti pergalę. Pradėjome rungtynes kovingai ir pusę rungtynių kontroliavome žaidimą, bet po pertraukos prisidarėme problemų. Tačiau mes tokia komanda, kuri prisidaro problemų ir vėliau jas didvyriškai išsprendžia.
Šiandien Willas Cherry vienareikšmiškai buvo rungtynių MVP. Detalesnei sezono analizei būsiu pasiruošęs po paskutinių rungtynių, tačiau aš žiūriu pragmatiškai. Visada norisi daugiau, tačiau buvo iškelti tikslai. Mes kovėmės TOP-16 etape garbingai, nepuolėme veidu į purvą. Daugiau komentuoti bus galima po paskutinių rungtynių“, – teigė „Žalgirio“ vyr. treneris Gintaras Krapikas.