Rezultatui esant 81:81 ir Artūrui Valeikai pametus kamuolį, vilniečiai nurūko į paskutinę savo ataką ketvirtame kėlinyje.

Kamuolys atsidūrė Gedimino Oreliko rankose, kuris pamėgino prasibrauti pro kelis varžovų žaidėjus. Atakuojant krepšį „Lietuvos ryto“ puolėjui per rankas kirto M. Lukauskis, bet, nepaisant Lietuvos vicečempionų protestų, teisėjai pražangos neužfiksavo.

Vis dėlto arbitrai iškart paaiškino taip pasielgę dėl to, jog pražangos metu ketvirto kėlinio laikas jau buvo pasibaigęs. Kaip buvo iš tikrųjų – nelengva pasakyti net panagrinėjus vaizdo įrašą, bet panašu, kad teisėjai nesuklydo.

Atidžiai žiūrint transliacijos įrašą matyti, kad virš krepšio sumontuotame laikmatyje nuliai įsižiebia kiek anksčiau nei G. Orelikas pakyla nuo parketo mėgindamas atlikti metimą (transliacijos sekundmatis nuo esančio arenoje atsilieka maždaug 0,4 sek.).

Dar kartą dėmesio centre arbitrai atsidūrė pačioje pratęsimo pabaigoje, kuomet rezultatui esant 91:91 M. Lukauskis veržėsi pro „Lietuvos ryto“ aukštaūgį Juaną Palaciosą. Teisėjai sustabdė žaidimą likus 1,6 sek. iki dvikovos pabaigos ir skyrė du LKF taurės likimą nulėmusius baudos metimus į vilniečių krepšį.

Stebint rungtynių transliacijos vaizdo įrašą beveik neįmanoma pasakyti, ar J. Palaciosas išties nusižengė taisyklėms. Tačiau DELFI operatoriaus kitu kampu nufilmuotoje medžiagoje matyti, kaip kolumbietis kyšteli dešinę ranką, mėgindamas prilaikyti pro šoną smunkantį M. Lukauskį. Ar toks judesys yra pakankamas pretekstas finalo kulminacijoje užfiksuoti pražangą – spręsti gali kiekvienas.

Primename, kad sekmadienį LKF taurės turnyro finale Prienų klubas triumfavo rezultatu 92:91 ir apgynė prieš metus nedalyvaujant „Lietuvos rytui“ ir Kauno „Žalgiriui“ iškovotą titulą.