Ketvirtfinalyje sukūrė tikrą stebuklą – per 3,2 sek. sugebėjo panaikinti 4 taškų deficitą ir 82:81 įveikti Rusijos bendraamžių barjerą.

Aidint sirenai tritaškį iš fantastikos srities pataikęs 17-metis Arnas Velička lietuviams atvėrė kelią ne tik į elitinį ketvertą, bet ir užtikrino vietą 2017 metų vasarą vyksiančiame 19-mečių pasaulio čempionate.

„Jeigu nuoširdžiai, tai Arno metimą tą vakarą dar kokius 30 kartų žiūrėjau, nes negalėjau patikėti, kas įvyko. Tik kitą dieną supratau, kad viskas – reikia ruoštis rungtynėms su vokiečiais“, – šyptelėjo D. Slavinskas.

Bet sustoti Lietuvos komanda nė neketino ir pusfinalyje 69:62 pranoko Vokietijos krepšininkus, o pergalės kalviu ir vėl tapo gynėjas A. Velička, kritiniu metu pelnęs septynis taškus iš eilės ir sukrovęs lemiamą pranašumą. Visgi pergalingą žygį finale sustabdė atletiškieji Prancūzijos krepšininkai, kurių pranašumą Lietuvos jauniams teko pripažinti rezultatu 68:75.

Kovoje dėl aukso R. Grigo kariauna vienu metu turėjo net 14 taškų deficitą, bet tradiciškai kilo į lemiamą šturmą ir prie varžovų buvo priartėję vos vieno taško atstumu (59:60).