Savo trenerio-skauto karjerą 2011 metais B. Matkevičius pradėjo ne bet kur, o galingajame Maskvos CSKA klube. Jame lietuvis talkino ne tik italų krepšinio genijui Ettorei Messinai, bet ir tautiečiui J. Kazlauskui.

Iš pastarojo Benas 2013-aisiais sulaukė pasiūlymo prisijungti ir prie Lietuvos nacionalinės komandos trenerių štabo ir prisidėjo prie skambių pergalių – dviejų sidabro medalių Europos čempionatuose, ketvirtosios vietos pasaulio čempionate ir septintos pozicijos olimpinėse žaidynėse.

Šio jauno, bet itin patyrusio ir savo darbą išmanančio specialisto pasiekimais susižavėjo ir naujasis Lietuvos rinktinės treneris D. Adomaitis, Beną į savo štabą pasikvietęs kartu su dar dviem asistentais Mindaugu Braziu ir Ramūnu Šiškausku bei fizinio rengimo treneriu Sigitu Kavaliausku.

Nuo 2014 metų NBA klube tarptautiniu skautu dirbantis B. Matkevičius gimtinėje – itin retas svečias. Visgi jis rado laiko sudalyvauti tiesioginėje DELFI TV vaizdo konferencijoje ir pasidalino mintimis apie neįprastą D. Adomaičio pagalbininkų komandą rinktinėje, žibančius jaunuosius lietuvius, NBA rungtyniaujančius tautiečius ir laukiančius iššūkius Europos čempionate.