Krepšinis.lt žiniomis prie komandos tik trečiadienį prisijungs Mindaugas Kuzminskas, gavęs kelias dienas papildomo poilsio. 26-erių puolėjas tik penktadienio naktį grįžo iš Los Andželo, kur bendravo su NBA komandų vadovais.

Galimybės dar šiek tiek atsipūsti sulaukė žalgiriečių lyderis Paulius Jankūnas ir naujai iškeptas Italijos čempionas Mantas Kalnietis, o Jonas Valančiūnas, dabar dirbantis pagal individualų Toronto „Raptors“ treniruočių planą, į Palangą atvyks tik liepos 1-ąją. O štai Jono Mačiulio ir Domanto Sabonio galvose šiuo metu sukasi visai kitos mintys. Pirmasis su Madrido „Real“ ekipa šį vakarą žais tik trečias Ispanijos ACB lygos finalo rungtynes prieš „Barceloną“ (serijoje iki trijų pergalių – kol kas lygybė 1-1), o antrasis birželio 24-ą dieną 2 val. Lietuvos laiku dalyvaus Brukline (JAV) vyksiančioje NBA naujokų biržoje.

Jau tikrai aišku, kad dėl vietos galutiniame dvyliktuke nekovos Artūras Gudaitis, nusprendęs vykti į Sakramentą. „Kings“ klubui priklausantis ir sekmadienį 23-ią gimtadienį atšventęs aukštaūgis į JAV vyks su opiu klausimu – ar jam reikalinga čiurnų operacija. Jeigu diagnozė bus neigiama, 208 cm ūgio klaipėdietis išmėgins save NBA vasaros lygoje, o jeigu teigiama – gulsis ant operacinio stalo. Toks pats likimas ištiko Darjušą Lavrinovičių 36-erių veteranas tik prieš savaitę baigė savo sezoną Italijoje, be to, prisipažino vis dar jaučiantis paskutinės traumos padarinius – vasarį jam įplyšo kelio sąnario meniskas.

Antrą vasarą be nacionalinės komandos gali likti ir Donatas Motiejūnas, kuris toliau stiprina prieš metus operuotą nugarą ir nuo liepos 1 dienos tikisi sužinoti savo tolesnę NBA karjeros stotelę.