„Čia pakanka sniego, viskuo pasirūpinta, viskas veikia – kyla ir leidžiasi keltuvai, budi gelbėjimo tarnybos. Vienas vyras parkrito, tai iš karto atskubėjo pagalba. Paslaugų kokybė tikrai aukšta. Neturiu priekaištų net tualetams, o man tai atrodo labai svarbu“, - pasakojo slidinėjimo entuziastė iš Maskvos Maria Gračeva.

M. Gračeva ir jos vyras seniau atostogų vykdavo į užsienį, bet, pasikeitus finansinei padėčiai, liko Rusijoje. Jie teigia esantys patenkinti paslaugų Sočyje kokybe – tiek trasomis, tiek įspūdingu gamtovaizdžiu. Nepaisant to, jie teigia, kad būtini ir pokyčiai, ypatingai kainų, kurie paverstų daugumą Sočio kurortų patrauklesniais šeimoms.

Rusijos naujienų agentūra TASS skelbia, kad 2015 metais turistų skaičius Sočyje augo daugiau nei 6 proc. – per metus čia apsilankė daugiau nei 6 mln. žmonių. Per pastaruosius dvejus Rusijos rublis neteko praktiškai daugiau nei pusės savo vertės, pastebimai atpigo nafta, o kur dar Rusijai dėl veiksmų Ukrainoje pritaikytos sankcijos – ekonominė situacija Rusijoje vietos gyventojams atėmė bet kokį norą ir finansines galimybes ilsėtis užsienyje, tad jie atsigręžė į Sočį – tiek vasaros, tiek žiemos poilsiui.