Remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, sunaikintų daiktų vertė, anot skirtingų vertinimų, gali siekti nuo 6 iki 12 milijonų dolerių. Kur tiksliai vyks akcija, J. Corre‘as iki paskutinės minutės laikė paslaptyje – tokiu būdu norėjo apsidrausti, kad jam pagalių į ratus nesiimtų kaišioti grupės gerbėjai.

„Sex Pistols“ nariams priklausantys daiktai pelenais virto dieną, kai buvo minimos 40-osios „Sex Pistols“ dainos „Anarchy in the UK“ metinės. Ta proga Didžiojoje Britanijoje surengta nemažai renginių – pradedant parodomis ir baigiant koncertais. Sprendimas sudeginti brangias grupės relikvijas kaip reikiant papiktino nemažai XX amžiaus 8-ojo dešimtmečio pankroko scenos veteranų.

Anot V. Westwood ir L. McLareno sūnaus, pankrokas prarado savo pirminę prasmę, tapo populiariąja kultūra, savotišku „McDonaldu“. V. Westwood sūnaus akciją palaikė. Ji kreipėsi į susirinkusiuosius ir paragino juos priešintis didžiųjų korporacijų priespaudai.

Pasakoja dizainerė Vivienne Westwood:
„Milijonas žmonių kontroliuoja septynis milijardus. Žinote, kas patenka į tą išrinktųjų milijoną? Bankai, konglomeratai, korporacijos ir politikai, vergaujantys jų interesams“.
Akcija sukėlė ne tik „Sex Pistols“ gerbėjų pasipiktinimą – įsiuto ir grupės vokalistas Johnas Lydonas. Jis pareiškė, kad jau geriau J. Corre‘as tuos daiktus būtų pardavęs, o gautas lėtas skyręs labdarai.