29 metų lietuvaitė su šiuo orkestru debiutavo 2015 metų liepą ir muzikantams, vadovybei bei žiūrovams padarė tokį įspūdį, jog buvo pakviesta sugrįžti sausio mėnesį ir diriguoti specialiai surengtam koncertui, rašo theguardian.com.

Apžvelgdamas praėjusio mėnesio pasirodymą Andrew Clementsas rašė: „Lengva suprasti, kodėl ji buvo taip gerai sutikta. Muzikantams ji komunikavo kažką nuostabiai gyvo ir detalaus; tai buvo pasirodymas su šviežia, aiškia struktūra ir nenukrypstančiu formos jausmu“.

M. Gražinytė – Tyla šiuo metu eina dirigento asistentės pareigas Los Andželo filharmonijoje, kur 2012 – 2013 metais dirbo kaip Dudamelio stipendininkė. Šių metų liepą ji taps šio vakarinės pakrantės orkestro asocijuotąja dirigente. Ji taip pat dirba Zalcburgo teatro meno vadove. Būtent šiame mieste 2012 metais ji sulaukė tarptautinio dėmesio, kai laimėjo Zalcburgo festivalio jaunųjų dirigentų prizą.

Vilniuje gimusi dirigentė studijavo Leipcige, Bolonijoje, Ciuriche ir Grace. Tarp žymiausių jos pasirodymų yra koncertai su Gustavo Mahlerio jaunimo orkestru, Beethoveno orkestru Bonoje, Danijos nacionaliniu simfoniniu orkestru, Berlyno „Komische Oper“ ir „Kremerata Baltica“. Jos 2014 metų debiutas su Los Andželo filharmonija pateko tarp dešimties geriausių „The New Yorker“ apžvalgininko Alexo Rosso išrinktų metų pasirodymų.