Ketvirtadienį, birželio 22 dieną, Niujorko gyventojas Ashrita Furmanas pagerino iki tol egzistavusį Guinnesso pasaulio rekordą –„ilgiausią atstumą, įveiktą bandant ant smakro išlaikyti žoliapjovę“.

Kai pagaliau žoliapjovę padėjo ant šaligatvio, paaiškėjo, kad niujorkietis taip įveikė 71,53 metro atstumą ir ankstesnį rekordą pagerino 20 metrų.
Nors rekordo procesas ir atrodė gana lengvas, pats A. Furmanas sako, kad visą tą laiką drebėjo iš baimės, ar jam pavyks.

A.Furmanas teigia, kad vien šiuo metu jam priklauso per 200 Guinnesso pasaulio rekordų. Vienas iš jų – daugiausia Guinnesso rekordų. Visus savo pasiekimus Niujorko gyventojas skiria filosofui ir dvasiniam vadovui Sri Chinmoy. Amerikiečio karjera Guinnesso pasaulio rekordų knygoje prasidėjo 1979 metais, kai jis atliko 27 tūkst. šuoliukų. Tada ir suprato, kad būtent rekordai ir taps jo darbu bei gyvenimo tikslu.

Nuo greičiausiai nubėgtos mylios su pieno buteliu ant galvos iki pačių įvairiausių rekordų, pasiektų naudojant gimnastikos langą – Niujorko gyventojui tikrai nestinga išmonės ir noro ir toliau stebinti pasaulį.