Ramygalos miestelyje, kur iš viso gyvena 1558 gyventojai, surengtas tikras raguotųjų paradas, kuriame savo augintines pristatė išdidūs savininkai.

Iš viso konkurse buvo registruoti šeši dalyviai – tiek ožkos, tiek ožiai.

Savininkai savo augintinius išpuošė ryškiais drabužiais ir kitais būdais stengėsi, kad jie neliktų nepastebėti ant raudonojo kilimo, kur pasirodė kompetentingai komisijai.

Į ožkų grožio konkurso komisiją buvo pakviestas ir vietos parlamento narys, mokyklos direktorius ir vietos ūkininkas.

Keli konkurso dalyviai pademonstravo tikrą ožkišką charakterį ir atsisakė prasieti raudonuoju kilimu, tad šeimininkams teko juos garbingai pranešti.

Gražiausios ožkos konkurso nugalėtoja tapo balta kaip sniegas raguotoji su juodomis dėmėmis, vardu Dėmytė. Šventei jos galva buvo papuošta dviem rožėmis. Vienerių metų ir keturių mėnesių ožka garbingos komisijos pripažinta žaviausia visame miestelyje.

Smagiame renginyje dalyvavo per 500 žmonių. Konkurso dalyvius ir svečius sveikino Ramygalos miestelio „karalius“ ir „karalienė“.

Konkurso laimėtoja ir jos šeimininkai džiaugėsi ne tik garbe, bet ir apčiuopiamomis dovanomis – saldumynais, medumi, knygomis ir kuponais kirpėjo paslaugoms.