Parkas jau seniai nuolat kritikuojamas dėl netinkamo elgesio su nelaisvėje laikomais jūrų žinduoliais.

Vietoje garsiųjų orkų pasirodymų pramogų parkas planuoja jau 2017 metais lankytojams pasiūlyti naują orkų ekspoziciją, kuri išsiskirs „natūralesne aplinka“ ir didesniu dėmesiu patiems šios delfinų rūšies gyvūnams, pareiškė „SeaWorld“ vykdomasis vadovas Joelis Manby.

„SeaWorld“ vadovybė kol kas daugiau informacijos apie naują pramogą nepateikia, jie nesugebėjo tiksliai įvardyti ir kuo ji skirtis ar bus pranašesnė už orkų pasirodymus. Taip pat neaišku, ar tokie pat pokyčiai planuojami ir kitose teminiuose bendrovės parkuose, esančiuose Floridos ir Teksaso valstijose.

„SeaWorld“ kritikos strėlių neatsigina nuo tada, kai 2013 metais pasirodė skandalingas dokumentinis filmas „Blackfish“, kuriame detaliai pasakojama, kokiomis siaubingomis sąlygomis nelaisvėje gyvena orkos, kaip žiauriai su jomis elgiamasi.

Esą tokia situacija susiklostė dėl paprastos priežasties - būtent šie delfinai teminiams parkams sukrauna didžiausius turtus: jie pritraukia daugiausia žiūrovų.

Filmas, kurį „SeaWorld“ savo ruožtu įvardija kaip netikslų ir klaidinantį, analizuoja ir aplinkybes, kuriomis 2010 metais mirė bene garsiausia „SeaWorld“ gyventojų dresuotoja – per pasirodymą Floridoje ją paskandino viena iš orkų.

Po incidento dresuotojams per pasirodymus griežtai draudžiama lipti į vandenį.