Į juos pristatomos visos Vilniaus m., Vilniaus r., Trakų r., Elektrėnų r., Ukmergės r., Švenčionių r., Šalčininkų r. ir Širvintų r. savivaldybėse susidariusios mišrios komunalinės atliekos.

Vilniaus MBA įrenginius administruojančios įmonės vadovas Algirdas Blazgys iniciatyvai „Tvari Lietuva“ sako, kad per dieną į šią vietą atvažiuoja vidutiniškai 150 šiukšliavežių, pristatoma apie 900 tonų mišrių komunalinių atliekų. Vien per 2022 m. jų Vilniaus MBA įrenginiuose buvo sutvarkyta apie 220 tūkst. t.

Lietuvoje iš viso veikia dešimt tokių gamyklų. Jos pastatytos tam, kad į sąvartynus patektų kuo mažiau biologiškai skaidžių – sodo bei daržo, maisto, dumblo – atliekų . Be to, šiuose įrenginiuose iš bendro atliekų srauto siekiama atrinkti kuo daugiau rinkoje paklausių antrinių žaliavų. Išrūšiuotos atliekos, netinkamos perdirbti ar kitaip panaudoti, yra paruošiamos deginti kogeneracinėse jėgainėse, taip išgaunant energiją.

2021 m. MA ir MBA įrenginiuose buvo sutvarkyta daugiau nei 700 tūkst. tonų mišrių komunalinių atliekų. Dėl šių gamyklų bei pastatytų deginimo jėgainių sąvartynuose šalinamų atliekų kiekis sumažėjo daugiau nei 3,5 karto.