Kiekvieną sekmadienį nuo balandžio 2 dienos per DELFI TV buvo nemokamai rodomi 10 pastarąjį dešimtmetį sukurtų, žiūrovų pamėgtų lietuviškų filmų.

Šį sekmadienį, birželio 4-ąją 19 valandą, kino mėgėjai išvys režisieriaus Roko Eltermano trumpametražį filmą „Paskutinė medaus mėnesio diena“ (2012).

Jauna pora grįžta iš savo povestuvinės kelionės. Pakeliui namo jie atsiduria netikėčiausiose situacijose, iš kurių išsisukti galima tik tikrai mylint vienas kitą. Tai trumpas filmas apie meilę. Ar kada matei tokį? Būtent tokį?

Scenarijaus autorius ir režisierius Rokas Eltermanas

Operatorius Eitvydas Doškus

Prodiuseriai - studija “Just a moment”, Lietuvos muzikos ir teatro akademija

Aktoriai: Vainius Sodeika, Miglė Polikevičiūtė, Rimvydas Ambrazevičius

ATSILIEPIMAI

“Filme ironiškai žaidžiama iš konteksto išimta sociologo fraze „pagyvenkime kartu ir pažiūrėkime, kas iš to išeis“. „Paskutinė medaus mėnesio diena“, mano akimis, yra lyg pirmojo Z. Baumano knygos skyriaus „Įsimylėjimas ir nusivylimas“ ekranizavimas, o sveikas juodasis humoras, groteskas ir drąsa išsidirbinėti, maištauti, ieškoti, rizikuojant suklysti filmą išskiria iš kitų.”

Ieva Toleikytė, www.culture.lt

SVARBIAUSI FESTIVALIAI IR APDOVANOJIMAI

Apdovanojimas už geriausią lietuvišką filmą Vilniaus tarptautiniame kino festivalyje ”Kino pavasaris”, 2012.

Tarptautinis trumpametražių filmų festivalis “Sequesnce”, 2013, Prancūzijoje; Tarptautinis studentų trumpametražių filmų festivalis “Sleepwalkers”, 2012, Estijoje; Kijevo tarptautinis filmų festivalis “Molodist”, 2012, Ukrainoje.