Užbaigdamas Respublikonų partijos suvažiavimą Donaldas Trumpas žengė į šalies prezidento rinkimus su šūkiu „Pirmiausia Amerika“. O vienas iš pagrindinių jo baigiamosios kalbos leitmotyvų buvo kovas su terorizmu. D. Trumpas pažadėjo nugalėti „Islamo valstybės barbarus“ ir padaryti tai labai greitai.

Jis taip pat pasinaudojo proga apkaltinti savo oponentę Hillary Clinton dėl pasaulį užplūdusios teroro bangos. Pasak respublikonų kandidato, mirtis, griuvėsiai, teroras ir silpnumas – tai H. Clinton kaip valstybės sekretorės palikimas.

Kiek netikėtai savo kalboje D. Trumpas pažadėjo ginti ir seksualines mažumas, prisiminęs pastarąjį islamistų išpuolį prieš LGBT bendruomenę Floridoje.

D. Trumpas kiek sušvelnino ir savo kritiką NATO atžvilgiu - neva organizacija atrodo kaip atgyvena tik dėl to, kad tinkamai nekovoja su terorizmu, tačiau tai, kad Aljansas jau kuria naują antiteroristinę programą, yra žingsnis teisinga linkme.

Brazilijos saugumo pajėgos skelbiasi užkirtusios kelią teroro išpuoliui, kurį buvo planuojama įvykdyti per artėjančias Olimpines žaidynes. Suimta 10 žmonių, neva priklausiusių „Islamo valstybę“ remiančiai grupuotei. Jie buvo sekami jau seniai kaip islamistams atvirai prijaučiantys asmenys, o pastaruoju metu grupuotė planavo įsigyti Kalašnikovo automatų kaimyniniame Paragvajuje.