Transliacija baigėsi. Siūlome pažiūrėti himno giedojimo vaizdo įrašą

Liepos 6-ąją, Mindaugo karūnavimo dieną, Lietuvos himnas šiemet skambės kaip niekad garsiai. Į šoną padėję verslo ambicijas ir konkurenciją, Lietuvos žiniasklaidos kanalai ir verslo įmonės apsijungė bendrai idėjai – suburti Lietuvos gyventojus 21 val. kartu giedoti „Tautišką giesmę”.

Iniciatyvos „Tautiška giesmė aplink pasaulį” organizatorių kvietimu, idėjai palaikymą išreiškė didieji Lietuvos televizijos kanalai, interneto portalai, radijo stotys, prekybos bei kavinių tinklai.

„Ko gero, tai pirmas kartas Nepriklausomos Lietuvos istorijoje, kada konkuruojantys žiniasklaidos kanalai ir verslo įmonės veikia išvien bendram tikslui. Tai kalba apie tam tikrą mūsų, kaip visuomenės, socialinės brandos etapą. Mes pasiekėm tą tašką, kai galim atidėti savo asmeninius interesus, prisiimti atsakomybę ir bendram labui nuveikti daugiau,” – sakė iniciatyvos „Tautiška giesmė aplink pasaulį” vadovas Raimundas Daubaras.

Pagrindine „Tautiškos giesmės” giedojimo vieta Lietuvoje šiemet taps Dainų šventė, kurią tiesiogiai transliuos Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija. Himną lygiai 21 val. giedos per 12 tūkst. šventės dalyvių ir dar keliskart tiek žiūrovų. Tiesioginiu himno giedojimo vaizdo signalu nacionalinis transliuotojas atvirai dalijasi su visais žiniasklaidos kanalais.