Tiesioginė transliacija baigėsi

B. Obamos lėktuvas trečiadienį 6 val. 25 min. vietos laiku nutūpė Talino Lennarto Meri oro uoste

Trijų Baltijos šalių prezidentai trečiadienį Estijoje susitinka su Jungtinių Valstijų vadovu Baracku Obama aptarti regiono saugumo klausimų ir papildomų priemonių, kurių ketinama imtis reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje.

Iš Estijos, kuri, kaip ir Lietuva bei Latvija, NATO nare tapo 2004 metais, B. Obama trečiadienį vakare išskris dalyvauti Velse vyksiančiame Aljanso viršūnių susitikime.

Taline B. Obama pirmiausiai Kadriorgo rūmuose susitiks su Estijos prezidentu Toomu Hendriku Ilvesu. Bus surengta sutikimo ceremonija prie prezidentūros kanceliarijos, o JAV vadovas taip pat paliks įrašą garbės svečių knygoje Pasiuntinių salėje.

Vėliau abu prezidentai surengs derybas ir bendrą spaudos konferenciją.

Po to numatytas B.Obamos ir Estijos premjero Taavi Roivo susitikimas Stenbocko (Stenboko) namuose, kuriuose yra įsikūrusi vyriausybės rezidencija, taip pat – JAV prezidento susitikimas su Estijos, Latvijos ir Lietuvos lyderiais T.H. Ilvesu, Andriu Bėrziniu ir Dalia Grybauskaite. Visi keturi prezidentai turi padaryti pareiškimą spaudai.

Į vizito programą taip pat įtraukta vieša B. Obamos kalba, kuri bus transliuojama dideliame ekrane Talino centrinėje Laisvės aikštėje.