Diskusijoje dalyvauja Švietimo ir mokslo viceministras Gražvydas Kazakevičius, Aktyvių mamų sambūrio atstovė Rasa Žemaitė ir Lietuvos vaikų ir jaunimo centro direktorius Valdas Jankauskas.

2015 metais daugiau susirūpinta neformaliuoju vaikų švietimu, valstybė skyrė krepšelius. Kol kas per metus šiuo finansavimu pasinaudojo 24 proc. Lietuvos mokinių. Vienam mokiniui vidutiniškai priklauso 15 eurų per mėnesį. Šias lėšas gali gauti vaikai, lankantys savivaldybių akredituotas neformaliojo vaikų švietimo programas.

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kartu su Mykolo Romerio universitetu atliko tyrimą, kuriuo norėta išsiaiškinti neformaliojo vaikų švietimo įtaką žmogui. Pagal tyrimo rezultatus, didžioji dalis tyrime dalyvavusių jaunų žmonių sako, kad neformalusis vaikų švietimas nėra orientuotas į kompetencijų, reikalingų vėlesniam gyvenimui, ugdymą. Taip pat tyrimas parodė, kad tik 16 proc. jaunų 18-35 metų amžiaus žmonių jaučiasi patenkinti savo gyvenimo kokybe – tiek finansine gerove, tiek laime.

Kaip savivaldybės tvarkosi su skiriamu finansavimu, ar neformaliojo ugdymo paslaugų teikėjai atitinka kokybės reikalavimus ir ar jie apskritai yra keliami – žiūrėkite diskusijoje.

Pašnekovai kalbėjo apie neformaliojo ugdymo naudą ir rezultatus, problemas, su kuriomis susiduria tėvai ir vaikai, ir neformaliojo ugdymo vietą bendroje švietimo sistemoje.