1. Susidraugaukite su vaiko auklėtoja. Svarbu, kad tėvai galėtų atvirai pasakoti auklėtojai apie vaiką, o ši nesibaimintų patarti, kas padėtų vaikui lengviau apsiprasti darželyje.

2. Renkite vaiką patogiais rūbais. Ypač, jei vaikas mažas, labai svarbu, kad drabužėliai būtų patogūs jam pačiam nusirengti ar apsirengti. Kuo mažiau vaikas bus nuo kitų priklausomas, tuo bus lengviau.

3. Svarbu režimas! Pratinant vaiką prie darželio, patartina šeimoje laikytis darželio režimo ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais.

4.Tėvų jaudulys persiduoda vaikui. Lengviau adaptuojasi grupėje tie vaikai, kurių mamos yra ramios, drąsios, pasitiki auklėtojomis, geranoriškai bendrauja, per daug nesureikšmina iškilusių keblumų.

5. Kurkite atsisveikinimo ir susitikimo ritualus. Atvedę vaiką į darželį, susitarkite, kad visada apsikabinate, pasibučiuojate. Galima susitarti pamojuoti pro langą. Susitikę vėl apsikabinate, pabučiuojate, paklausiate, kaip praėjo diena, ką veikė.

6. Pozityvumas. Apie darželį, vaikui girdint, kalbėkite tik teigiamai, linksmai. Nekritikuokite auklėtojų elgesio ar nepatinkančių taisyklių vaikams girdint.

7. Būkite realistai. Nusiteikę tam, kad vaikas kolektyve dažniau sirgs. Tai neišvengiama. Aptarkite su namiškiais, kas prižiūrės susirgusį mažylį.