Naujausias incidentas su gąsdinančiu klounu užfiksuotas ketvirtadienį Mičigano Rosvilio mieste. Skelbiama, kad buvo sulaikytos dvi aštuoniolikmetės merginos – Jamie Salinis ir Elandra Slegde.

Remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, klounais iš siaubo filmų persirengusios merginos ketvirtadienį persekiojo paauglius.

Jaunosioms amerikietėms pateikti kaltinimai chuliganizmu. Jos paleistos už 10 tūkst. dolerių užstatą. Prieš teismą jos stos spalio 20 dieną.

Dauguma mano, kad klounų išpuolius paskatino 1986 metų S. Kingo romanas „It“. Kūrinyje pasakojama apie antgamtišką sutvėrimą, pasirodantį šiurpaus klouno pavidalu, kuris terorizuoja vieno nedidelio Meino valstijos miestelio gyventojus.

Klounai pirmą kartą pasirodė Pietų Karolinoje rugpjūtį. Į policiją pradėjo kreipėsi žmonės, matę pakelėse ir kitose vietose vaikų ir paauglių tykančius ir juos gąsdinančius klounus.

Rugsėjį Šiaurės Karolinos policija taip pat sulaukė tokių pranešimų. Kaip skelbia vietos žiniasklaida, incidentai su klounais geografiškai juda į Meiną – ten, kur turėtų būti pramanytas Derio miestas, kur ir siautėjo S. Kingo personažas.