Pažeidėjų paieškai iškart buvo mestos papildomos Ignalinos rinktinės pajėgos, kinologai su šunimis bei pasitelktas pasieniečių sraigtasparnis „Eurocopter“. Jo pilotai termovizorine įranga iš oro pradėjo tikrinti tankų aplinkinėse vietovėse augantį Daumilų mišką, praneša VSAT.

Netrukus jie miško brūzgynuose užfiksavo šilumos šaltinį. Nuo šios vietos iki sienos su Baltarusija – apie 5 kilometrus. Per medžių tankmę iš viršaus nesimatė, kas skleidžia šią šilumą ir slepiasi ant žemės, tačiau pilotai iškart įtarė, kad tai gali būti sienos pažeidėjai.

Informacija buvo perduota ant žemės dirbusiems VSAT pareigūnams. Ore pakibusio sraigtasparnio įgula radijo ryšiu vis tikslino šilumos šaltinio vietą, kol Ignalinos rinktinės kriminalistai ir Švenčionių užkardos pasieniečiai brūzgynuose aptiko aštuonis besislepiančius asmenis.

Sulaikymo metu šie nesipriešino. Pažeidėjai turėjo po kuprinę, kuriose buvo jų asmeniniai daiktai. Įtariama, kad dokumentų neturėję šeši sulaikytieji, tarp kurių buvo dvi moterys, yra Vietnamo piliečiai. Dar du vyrai turėjo čečėnų tautybės Rusijos piliečiams, 30-ies ir 32-ejų, išduotus pasus.