Šiaurės Korėjai sėkmingai išbandžius raketą, šiame pasaulyje sunku būtų rasti žmogų, kuris tuo džiaugtųsi labiau nei Kim Jong Unas. Pastaruoju metu Vakarų žvalgybą labiau domina ne pats Šiaurės Korėjos lyderis, o keli ypatingi asmenys, su kuriais jis dalijasi savo džiaugsmu.

Konkrečiai kalbame apie tris vyrus, kurie nuotraukose ir filmuotoje medžiagoje įamžinti švenčiantys, besijuokiantys ir besilinksminantys kartu su ekstazės apimtu Šiaurės Korėjos lyderiu.

Štai kas jie tokie: buvęs šalies karinių oro pajėgų vadas Ri Pyong Chol‘as, patyręs raketų kūrėjas, mokslininkas Kim Jong Sik‘as ir Šiaurės Korėjos naujos ginkluotės kūrimo centro vadovas Jang Chang Ha. Visi šie žmonės turi kai ką bendro: visi trys yra nepakeičiami sparčiai vystomos Šiaurės Korėjos branduolinio ginklo kūrimo programos komandos nariai. Savaime suprantama, patiriama įtampa ir atsakomybė kompensuojama ypatingomis privilegijomis.

Pavyzdžiui, jie vieninteliai iš visų Šiaurės Korėjos pareigūnų, galintys skraidyti Kim Jong Uno privačiu lėktuvu. Be to, šalia lyderio jie gali daugiau ar mažiau jaustis kaip gyvi žmonės, nes kiti tokiu atveju bijo net kvėpuoti.

Dar įdomiau tai, kad net du iš jų nėra kilę iš elitui nepriklausančių šeimų, nors didžiąją dalį Pchenjano valdžios sluoksnių užpildo būtent tokie žmonės.

Vienas iš Pietų Korėjos valdžios atstovų „Reuters“ sakė, kad Kim Joing Unas formuoja naują valdančiojo elito kartą, kuri neturi nieko bendro su jo tėvo puoselėta artimiausiųjų rato sistema.

Kaip teigia ekspertai, minėtieji trys asmenys – žmonės, formuojantys XXI amžiaus Šiaurės Korėjos raketinę programą.