Vasario pradžioje po atlikto ilgalaikio tyrimo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, įtarę neteisėtu disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais, sulaikė 3 asmenis, priskiriamus Vilniaus organizuotoms nusikalstamoms struktūromis.

Pareigūnai praneša, kad pas sulaikytuosius, specialiai įrengtoje slėptuvėje miške buvo rasti ir iš nelegalios apyvartos paimti keli kilogramai sintetinio hašišo, prisodrinto psichotropinėmis medžiagomis. 2 įtariamiesiems teismas skyrė griežčiausias kardomąsias priemones – suėmimus, trečiajam paskirta kardomoji priemonė, nesusijusi su laisvės atėmimu.

Atliekant intensyvius ikiteisminio tyrimo veiksmus, gegužės mėn. pareigūnai nustatė naujas Vilniaus apskrities miškuose įrengtas sulaikytųjų asmenų narkotinių medžiagų slėptuves ir iš nelegalios apyvartos papildomai išėmė apie 14 kilogramų narkotinės medžiagos - sintetinio hašišo, prisodrinto psichotropinėmis medžiagomis.

Pažymėtina, kad šiuo metu 2 sulaikytieji yra teisiami kitoje baudžiamojoje byloje dėl dalyvavimo nusikalstamo susivienijimo veikloje platinant narkotines ir psichotropines medžiagas labai dideliais kiekiais, ir būdami laisvėje toliau užsiėmė neteisėtu narkotinių medžiagų platinimo verslu.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už neteisėtą labai didelio kiekio narkotinių ar psichotropinių medžiagų disponavimą (260 str. 3 d.) numato laisvės atėmimo bausmę nuo 10 iki 15 metų.Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.