Buvo mestos gausios patrulių pajėgos „karštais pėdsakais“ ieškoti nusikaltėlių pagal nurodytus požymius. Po pusvalandžio Vilniaus policija gavo kitą pranešimą, kad Statybininkų g. daugiabutyje, lifte įstrigę žmonės, kurie agresyviai bendrauja su lifto laukiančiais namo gyventojais.

Į pagalbą gyventojams ir viešajai tvarkai užtikrinti buvo išsiųstas policijos patrulis. Liftų priežiūros tarnybos darbuotojams atidarius liftą, pareigūnai nepatikėjo savo akims ‒ lifte buvo du jaunuoliai, atitinkantys požymius įtariamųjų, kurie ką tik apiplėšė vyrą Žemaitės g. Maža to, jaunuoliai A. T. (gimęs 1999 m.) ir R. S. (gimęs 2000 m.) su savimi turėjo ir visą pagrobtą turtą.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nepilnamečiui R. S. buvo pritaikyta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Jis, nežiūrint į savo jauną amžių, jau labai gerai žinomas sostinės pareigūnams dėl vagysčių ir plėšimų, praneša Vilniaus policija.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai kartu su Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorais surinko visus įrodymus dėl nepilnamečių padaryto sunkaus nusikaltimo ir bylą perdavė teisminiam nagrinėjimui. R. S. teismo laukia izoliuotas nuo visuomenės Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d. numato, kad už plėšimą, padarytą įsibraunant į patalpą arba panaudojus nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, numatoma laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų.