„Po žiemos Vilniaus gatvėse atsivėrė šimtai duobių. Akcija nesiekiame užtaisyti jų visų, tačiau norime atkreipti bendruomenių ir atitinkamų valdžios institucijų dėmesį, kad Vilnius pamažu praranda tvarkingo ir vakarietiško miesto veidą. Tokio miesto, į kurį mokydamiesi mokykloje, svajojome persikelti studijuoti. Todėl savo šventę švenčiame su kastuvu“, - teigia jaunųjų kelininkų klubo „Kelelis“ prezidentas Ignas Vasiliauskas.

Taisyti Vilniaus gatvių duobes jaunųjų kelininkų klubo „Kelelis“ nariams padėjo ir Lenkijos Balstogės technikos universiteto studentai. Akcijos metu užtaisytos duobes Žirmūnų gatvės atkarpoje ties Vilniaus centrine viešąja biblioteka. Taip esą norėta atkreipti dėmesį ir į žinių svarbą, nes pastaruoju metu kelininko profesija susidomi vis mažiau studentų.

„Nuolat girdime, kad kelių ir gatvių tvarkymui trūksta pinigų, tačiau tendencija tokia, kad ateityje gali trukti ne tik pinigų, bet ir kompetentingų žmonių, kurie tai darytų. Šios akcijos ir kitų „Kelininkų dienų“ renginių metu norime parodyti, kokią šauni ir pilietiška yra ši profesija“, - teigia I. Vasiliauskas.

VGTU studentų organizuojamos „Kelininkų dienos“ vyksta gegužės 21-22 dienomis.