„Keista – kai pirmą kartą dalyvavau festivalyje, gavau „Auksinio liūto“ apdovanojimą. Kitą vakarą Musolinio sūnus puikiai skambino pianinu. Man, atvykusiam iš komunistinės šalies, tai buvo šokas. Paklausiau vieno žmogaus – ar to pakaks visam gyvenimui? Jis atsakė: „Taip, gali nebekurti filmų. O įvyko priešingai – sukūriau 10 filmų, dalyvavau visuose festivaliuose, galiausiai nusprendžiau sudalyvauti šiame festivalyje ir nutariau, kad tai bus paskutinis mano konkursas. Po daugelio konkursų, prizų nebenoriu dalyvauti filmų lenktynėse, kur svarbu – laimi ar nelaimi. Manau, geriausia pro vienas duris įeiti, pro kitas išeiti. Tai nereiškia, kad nebenoriu kurti filmų, tiesiog nebenoriu dalyvauti konkursuose.““, - sakė režisierius, rašytojas, aktorius Emiras Kusturica.

Filmas „paukščių taku“ buvo kuriamas ketverius metus. Jame vaidina pats E. Kusturica ir aktorė Monika Bellucci. Tai pasakojimas apie karą, meilę ir gyvenimą.

Monika Bellucci dėkojo režisieriui, sukūrusiam vieną iš brandžiausių personažų, kokį tik jai teko įkūnyti kine.

51 m. italų aktorė sakė žiūrėjusi filmą menininkės, o taip pat žmogaus akimis, negalvojo apie politiką. Tai vilties pranašas ir meilės portretas.