Apskritai parasparniai Lietuvoje šiuo metu itin populiarūs – šalyje yra paraspanių skraidymo mokyklų, gausu instruktorių, sportininkų. Reikia atsižvelgti į tai, kad Lietuvoje nėra kalnų. Iš pradžių parasparnių sportas buvo populiarus tik kalnuose. Lygumose parasparnininkais priversti naudoti išvilktuvą ir trosą, kuris į dangų parasparnininką kelia kaip aitvarą. Bet net ir tai netruko sparčiam šio sporto vystymuisi šalyje.

Štai skraidymo mokyklos “Arcus” vadovas, instruktorius Jevgenijus Blocha šia sporto rūšimi susidomėjo prieš dvidešimtmetį. “Šiaip aš esu iš Ukrainos. Parasparniu skraidyti pradėjau 1996-aisiais. Šiuo sportu susidomėjau visai atsitiktinai. Visą laiką galvojau, kad reikia nors vieną kartą gyvenimą iššokti su parašiutu, o apie parasparnius tuo metu iš vis dar net nebuvau girdėjęs”, - pasakojo profesionalas.

Be parasparnių gyventi nebegalintis J. Blocha įsitikinęs, kad savo pirmąjį skrydį prisimins visą gyvenimą. “Vieną kartą atsitiktinai išgirdau žmones kalbant sklandymą ore su parasparniais. Niekaip negalėjau suprasti, kas čia per dalykas. Pažįstami tikino, kad man labai patiks ir jau tą patį vakarą mane su parasparniu nustūmė nuo šlaito. Būtent taip mano gyvenimas ir pasibaigė ir prasidėjo. Man užteko 20 sekundžių 10 metrų aukštyje, kad suprasčiau, jog parasparniai mano gyvenime bus amžinai”, - sakė jis.