Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras šeštadienį vakare gavo Valstybinės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pranešimą apie Baltijos jūroje ties Klaipėda dingusį katerį ir juo plaukusius du asmenis ir pradėjo paieškos operaciją.

Sekmadienį ryte, apie 8 val., pastebėtas Baltijos jūroje apvirtęs kateris su ant jo esančiu asmeniu. Karinių oro pajėgų sraigtasparniu asmuo nukeltas ir nuskraidintas į Klaipėdos ligoninę medicinos apžiūrai.

Pasieniečiams apie į uostą laiku negrįžusius asmenis pranešė jų artimieji. Artimieji pasigedo dviejų Lietuvos piliečių, kurie šeštadienį apie 9 val. ryto išplaukė į jūrą žvejoti 7 metrų plastikiniu kateriu ir planavo sugrįžti į uostą 18 val., tačiau to nepadarė.

Su jais nepavyko susisiekti. Jūrų gelbėjimo koordinacinis centras paieškos ir gelbėjimo operacijai pasitelkė VSAT sraigtasparnį „Eurocopter 135“ ir Karinių oro pajėgų sraigtasparnį „Dauphin“, turintį šilumos šaltinio paieškos ieškiklius, ir du Karinių jūrų pajėgų laivus „Jotvingis“ ir „Šakiai”.

Vasario 5 d., 17 val., Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras, įvertinęs realias galimybes išgyventi šaltame Baltijos jūros vandenyje, baigė apie 18 valandų trukusią vieno iš dviejų dingusių žvejų paieškos operaciją.