Į automobilį įlipę keleiviai nė neįsivaizdavo, kad taksistas vairą pasuks visai kita kryptimi. „Gaila, labai gaila, bet šiandien spręsiu aš“, – nustebusiems, išsigandusiems bei pasipiktinusiems eksperimento dalyviams kartojo vairuotojas.

Slaptomis kameromis filmuotoje provokacijoje atsidūrę piliečiai pajuto, ką reiškia būti priklausomiems nuo kitų žmonių sprendimo.

„Visos „Man ne dzin“ kampanijos ir šios provokacijos tikslas – raginti jaunus žmones balsuoti gegužės 11 ir 25 dienomis vyksiančiuose rinkimuose. Norime pasakyti, kad jie patys turi spręsti, kaip gyvens toliau. Tik nuo jų priklauso, kur mūsų valstybė „važiuos“ ateityje“, – teigia Mantas Zakarka, kampaniją organizuojančios Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) Prezidentas.

Kampanija „Man ne dzin“ kviečia dalyvauti Lietuvos Respublikos Prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose, vyksiančiuose gegužės 11 ir 25 dienomis.

Visi, negalintys balsuoti rinkimų dienomis, gali balsuoti išankstiniuose rinkimuose Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybėse gegužės 7-8 ir 22-23 dienomis 8-20 val.