23 metų Aaronui Juanui Saucedo (Aaronui Chuanui Sausedui) pateikti 26 kaltinimai dėl nužudymų, užpuolimų sunkinančiomis aplinkybėmis ir šaudymo iš automobilio, sakė Finikso policijos vadė Jeri Williams (Džeri Viljams).

Dauguma nužudymų ir šaudynių, siejamų su šiuo įtariamuoju, pramintu „šauliu maniaku“, buvo įvykdyta nuo 2015-ųjų rugpjūčio iki 2016-ųjų liepos viename Finikso rajone, kuriame daugiausia gyvena lotynų amerikiečiai.

Pistoletu ginkluotas šaulys sutemus išeidavo medžioti aukų, nurodė policija. Taikiniais jis pasirinkdavo žmones, kurie būdavo šalia savo namų arba sėdėdavo automobiliuose.

A.J.Saucedo jau buvo suimtas praėjusį mėnesį dėl 2015 metų rugpjūtį įvykdyto nužudymo. Įtariama, kad šaulys nušovė 61 metų Raulį Romero (Raulį Romerą), kuris susitikinėjo su jo motina.

Pareigūnai po išsamaus tyrimo susiejo A.J.Saucedo su byla dėl virtinės nužudymų, kuri faktiškai buvo patekusi į aklavietę.

Policijos teigimu, po R.Romero nužudymo praėjus maždaug keturiems mėnesiams, 2016 metų sausio 1-ąją, A.J.Saucedo nušovė 22 metų Jesse'ą Olivasą (Džesą Olivasą), tuo metu stovėjusį šalia savo namų.

Nuo praėjusių metų kovo iki liepos jis nužudė dar kelis žmones, sakė policija.

Galiausiai per 12 šaudynių buvo nužudyti iš viso devyni žmonės. Visos aukos, išskyrus pirmąją, buvo pasirinktos atsitiktinai, teigė J.Williams.