Naujausiame įraše 31 metų Stevenas Sotloffas, kuris ramiai kalbėjo žvelgdamas į kamerą, sakė, jog tapo JAV prezidento Baracko Obamos sprendimo tęsti aviacijos smūgius Irake prieš džihadistų taikinius auka.

Penkių minučių trukmės vaizdo įrašo, kurį internete aptiko teroristų tinklalapius stebinti organizacija SITE ir kurį gavo naujienų agentūra AFP, taip pat matoma, kaip kovotojas grasina nužudyti kitą įkaitą, kuris buvo įvardytas kaip Didžiosios Britanijos pilietis Davidas Cawthorne'as Hainesas.

„Aš grįžau, Obama – ir grįžau dėl tavo arogantiškos užsienio politikos „Islamo valstybės“ atžvilgiu“, – pareiškė juodai apsirengęs džihadistas, laikydamas kovinį peilį ir kalbėdamas su Londono akcentu.

Jis turėjo omenyje praeitą mėnesį paskelbtą vaizdo įrašą, kuriame buvo parodyta, kaip nužudomas JAV žurnalistas Jamesas Foley. Pastarajam beveik lygiai taip pat galvą nupjovė kovotojas, kaip įtariama, atvykęs iš Britanijos.

Tas kovotojas pasmerkė pastaruosius JAV aviacijos smūgius teritorijoje aplink Mosulo užtvanką šiaurės Irake, todėl akivaizdu, jog šis įrašas buvo nufilmuotas vėliau negu buvo nužudytas 40-metis J.Foley.

„Kol jūsų raketos toliau smogia į mūsų žmonių kaklus, taip ir mūsų peiliai smogs į jūsų žmonių kaklus“, – pareiškė kovotojas, sugriebdamas įkaitą už galvos ir perrėždamas jam gerklę.

S.Sotloffo plaukai ir barzda buvo ilgesni, lyginant ankstesniu IS vaizdo įrašu, kur jam buvo grasinama mirtimi dėl JAV smūgių sunitų ekstremistų grupuotei, kuri paskelbė islamo „kalifatą“ savo kontroliuojamuose Irako ir Sirijos regionuose.