Ispanijos bendrovė, kuria priklauso tokie prekių ženklai kaip „Zara“ ir „Massimo Dutti“, sekmadienį, vasario 8 dieną, išplatino pranešimą, kuriame teigia tokiu sprendimu reaguojanti įį gyvūnų teisių gynėjų protestus dėl žiaurių angoros vilnos gamybos būdų, skelbia „The Guardian“.

Bendrovės pareiškime teigiama: „Neturime įrodymų, kad ūkiuose, kurie angoros vilna aprūpina mūsų tiekėjus, naudojami žiaurūs vilnos gavybos metodai, tačiau pasitarę su gyvūnų teisių gynėjais ir aptarę naujus būdus, kaip gaminti angorą ir prisidėti prie pramonės standartų gerinimo, nusprendėme – uždrausti angoros vilnos gamybą pats teisingiausias žingsnis“.

Skelbiama, kad parduotuvėse užsilikę angoros paltai ir megztukai atiteks Libane gyvenantiems pabėgėliams iš Sirijos.

Visai neseniai minėtame pramonės sektoriuje atlikta tyrimas atskleidė, kad net 90 proc. angoros vilnos atkeliauja iš Kinijos, kur jos gamyba praktiškai nereglamentuojama. 2013 metais PETA atliko tyrimą, kurio metu nustatyta, kokiomis siaubingomis sąlygomis ūkiuose auginami angoros triušiai. Paaiškėjo, kad darbininkai gyviems triušiams lupa kailį, o vėliau grąžina į narvus ir laukia naujo „derliaus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)