Būsimas Mažeikių įmonės asocijuoto direktoriaus pavaduotojas stebėtų, kaip vykdoma "Mažeikių naftos" valdymo sutartis, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

Iki šiol Vyriausybės atstovo "Mažeikų naftos" administracijoje nebuvo, nors jau buvo paskelbtas konkursas užimti šį postą. Valstybės pareigūnai buvo deleguoti tik į įmonės valdybą ir stebėtojų tarybą.

JAV bendrovė "Williams International" ir Lietuvos Vyriausybė 1999-ųjų spalį pasirašė 33 proc. "Mažeikių naftos" akcijų pirkimo ir pardavimo sutartį, kuri suteikė amerikiečiams Lietuvos naftos koncerno valdymo teisę.

Teisingumo ministerija neseniai išanalizavo Konstitucinio teismo išvadas ir rekomendavo artimiausiu metu kreiptis į anglų teisės ekspertus, kurie teisiškai įvertintų sutartis su "Williams". Konstitucinis Teismas spalio viduryje pareiškė, jog Vyriausybė, privatizuodama naftos koncerną, prisiėmė kai kuriuos esminius turtinius įsipareigojimus, kurie p rieštarauja pagrindiniam šalies įstatymui.

Amerikiečių valdomai "Mažeikių naftai" Vyriausybė įsipareigojo skirti šimtus milijonų litų biudžeto lėšų ir kompensuoti dalį naftos koncerno patiriamų nuostolių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją