Krizė Graikijoje iškėlė klausimų dėl euro ateities. Dėl derybų apie trečiojo paramos paketo suteikimą rimtų finansinių problemų turinčiai valstybei susidaręs sąmyšis vos neišsviedė Atėnų iš bendrosios Europos valiutos zonos. Apie tai praneša „Reuters“.

Antradienį paviešintoje ataskaitoje nurodoma, kad penkių ekspertų tarybos teigimu, Graikijos krizė parodė – būtina imtis tolesnių reformų, pavyzdžiui, kurti administravimo procedūras valstybių nemokumo atvejais ir taip stiprinti euro zoną.

Tiesa, taryba pabrėžė, kad kiekviena šalis „neturėdama kitos išeities“ turėtų turėti galimybę atsisakyti euro. Taip būtų išvengta papildomos bendrajai valiutai tenkančios grėsmės.

„Bendrosios valiutos sąjungoje turėtų būti tvirtai laikomasi pagrindinių taisyklių; dėl šios priežasties tabu neturėtų tapti galimas valstybės narės pasitraukimas, kitaip jos partneriams gali grėsti šantažas“, – kalbėjo tarybos narys Larsas Feldas reporteriams.

Pareigūnas taip pat nurodė, kad taryba trečiąjį paramos Graikijai paketą mato kaip „teisingą žingsnį“ tol, kol Atėnai įgyvendina reformas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)