Taip kompanijos ketina kovoti su nusikaltėliais, kurie pernai iš viso iš abiejų įmonių pavogė apie 2 mlrd. USD. Pinigų vagysčių itin padaugėjo tada, kai Rusijos kompiuterių įsilaužėliai internetu ėmė platinti kompiuterines programas, generuojančias veikiančius kreditinių kortelių numerius.

Pernai kompanija "Visa" dėl nusikaltėlių neteisėtų operacijų kreditinėmis ir debetinėmis kortelėmis visame pasaulyje prarado 1,2 mlrd. USD, t.y. 28% daugiau nei 1998 m. O "MasterCard" prarado 703 mln. USD, arba 33% daugiau nei 1998 m., rašo "Financial Times".

Nuo 2001 m. balandžio visi Didžiosios Britanijos "MasterCard" ir "Visa" vartotojai, mokėdami kortele telefonu, internetu ar paštu, turės pateikti mažmenininkams trijų skaičių kortelės identifikacijos numerį, kuris bus spausdinamas toje pačioje vietoje, kur ir kortelės savininko parašas (užpakalinėje kortelės pusėje), taip pat vartotojai bus priversti pateikti savo gyvenamosios vietos numerį ir pašto indeksą. Be to, visur bus reikalaujama ir kortelės galiojimo datos, kaip tai jau dabar daroma kai kuriose šalyse.

Anot "MasterCard" atstovų Europoje, įdiegus naują apsaugos sistemą nusikaltėliams bus užkirstas kelias neteisėtai naudotis svetimais pinigais.

Kovodamos su nusikaltėliais didžiausios pasaulio mokėjimo sistemos taip pat gali atšaukti asmens parašo, kaip identifikatoriaus, naudojimą.

Tampa akivaizdu, kad parašą lengva padirbti. Vietoje jo pirkimo vietose vartotojas turės įrašyti keturženklį PIN kodą. Tačiau tokia idėja verčia nerimauti parduotuvių savininkus, kurie mano, kad naujasis autorizacijos procesas užims daugiau laiko ir parduotuvėse prie kasų nusidrieks eilės. Tačiau "Visa" ir "MasterCard" atstovai tikina, kad PIN kodą naudojanti sistema veiks kur kas greičiau nei su parašu.