Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos viceprezidentas Aurimas Balevičius sako, kad skaudžiausiai vilnos brangimą pajus verpėjai ir audėjai. Pašnekovo teigimu, žinomais prekės ženklais pažymėti drabužiai smarkiai neturėtų brangti.

Vilnoniais rankų darbo drabužiais Kaune prekiaujanti verslininkė Rita Mikšienė pastebi, kad tradicinės vilnonės kojinės ar pirštinės lietuviams gali tapti prabanga.

„Žiemos metu mes gaminame nemažai gaminių iš vilnos, tai labai bus liūdna, nes išaugs kaina. Jau dabar žmonės skundžiasi, kad gaminiai brangoki, nes pas mus gaminiai yra vienetiniai, nėra masinės gamybos, todėl savaime yra brangesni. (Vilnos kainų augimas) paveiks labai (gaminių kainą), nes vilnos gaminių kainoje labai didelė dalis yra medžiagos kaina”, - Žinių radijui sakė R. Mikšienė.

Lietuvos avių augintojų asociacijos pirmininkas Juozapas Mikutis aiškina, kad lietuviai avis augina ne dėl vilnos, todėl beveik visa žaliava vilnoniams gaminiams yra importuojama. Dėl to esą tekstilininkai yra priklausomi nuo pasaulinių vilnos kainų pokyčių.

„Šiuo metu avys vis dar auginamos dėl mėsos, nes dar augintojai nepajuto vilnos kainos skonio. Dabar Lietuvoje pradeda atsirasti vilnos rinka ir augintojai gali šiek tiek parduoti. Mūsų vilna nėra tokia paklausi, nes mes nei Lietuvoje, nei Latvijoje, nei Estijoje neturime plovyklos – neplauta vilna nėra paklausi”, - sakė J.Mikutis.