Ant užkandinės „Keulė Rūkė“ nupieštus besibučiuojančius Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir respublikonų kandidatą į JAV prezidentus Donaldą Trumpą kažkas užpaišė baltais dažais.

Feisbuko paskyroje cituojamas vienas iš restorano savininkų Dominykas Čečkauskas:

„Nemanome, kad tai tiesiog vandalizmas – tai yra terorizuojanti ataka prieš žodžio laisvę Lietuvoje. Šios atakos tikslas yra priminti mums, laisvojo pasaulio žmonėms, kad mūsų visuomenėje vis dar aktyvūs autoritarizmo advokatai.

Tuo pačiu metu esame laimingi, kad mums primena, jog laisvė nėra kažkas, ką galėtum visada laimėti, tai yra nuolatinė kova. Priimame iššūkį be baimės – mes ir toliau ginsime žodžio laisvę, Vilniaus laisvę ir Lietuvos laisvę.

Pažadame atnaujinti šį meno kūrinį, kuris visame pasaulyje tapo laisvės ir nepaklusnumo simboliu“.

Paklaustas, kas galėjo imtis tokių veiksmų, vienas užkandinės savininkų D. Čečkauskas DELFI sakė nenorintis spekuliuoti.

„Veikiausiai tai buvo kažkas iš konservatyviai nusiteikusių žmonių – ar kokie nors D. Trumpo, ar V. Putino, ar krikščionių, ar antigėjų, ar dar kokie kiti palaikytojai, bet tai sakyti būtų spekuliacija“, – kalbėjo vienas iš savininkų.

Jo teigimu, grafiti visą laiką filmuoja vaizdo kamera, tad peržiūrėjus gautus įrašus bus aiškiau, kas galėjo jį uždažyti. Kol kas dėl šio įvykio į policiją nesikreipta, tačiau artimiausiu metu tai bus padaryta. Patį piešinį planuojama atnaujinti iki mėnesio pabaigos.

„Manome, kad tai buvo kaip ir teroristinis toks išpuolis. Nes kas yra terorizmas? Iš esmės tai yra baimės sėjimas. Mūsų atveju tas piešinys buvo tam tikras laisvės ir saviraiškos simbolis ir kažkas nusprendė parodyti, kad ne, Lietuvoje negalima laisvai pasisakyti, to ką galvoji. Dėl to šį įvykį ir laikome tam tikru teroristiniu išpuoliu“, – komentavo verslininkas.

Prie Vilniaus Halės turgaus esančios užkandinės siena garsių politikų bučinių buvo papuošta šių metų gegužę. Netrukus į jį dėmesį atkreipė didžiausios pasaulio žiniasklaidos priemonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (501)