Į naujojo farbriko, atitinkančio Europos Sąjungos (ES) ir JAV standartus, statybą investuota 80 mln. litų.

Šias lėšas investavo Olandijoje registruota investicijų bendrovė "Gatio Investment", plėtojanti tarptautinį farmacijos verslą ir šiuo metu valdanti 100 proc. "Biotechnos" akcijų.

Fabriko atidarymo ceremonijoje dalyvavęs prezidentas Valdas Adamkus pažymėjo, kad modernios gamyklos atidarymas - "tai ne tik milijoninės investicijos į Lietuvos gerovę, bet ir puikus pavyzdys daugeliui veiklos sričių, daugeliui Lietuvos žmonių bei įmonių".

Pasak jo, tai, kad Lietuvos biotechnikai neišvažiavo dirbti į užsienį ir liko dirbti Lietuvoje yra didelis Lietuvos farmacijos ūkio ir "moralinis" laimėjimas.

V. Adamkus pažymėjo, kad priešvėžinių bei augimą stimuliuojančių preparatų, pajėgių konkuruoti su rimčiausių pasaulio farmacijos įmonių produkcija, gamyba yra puiki prielaida ne tik komercinei šios pramonės šakos ateičiai, bet ir naujų mokslo technologijų kūrimui bei anksčiau sukurtųjų tobulinimui.

Nors jau 10 metų "Biotechnos" produkcija parduodama 16 šalių, be to, parengti dokumentai registracijai dar 7 šalyse, "Biotechna" anksčiau negalėjo pretenduoti į Vakarų rinkas, nes jos gamykla nebuvo sertifikuota pagal Europos Sąjungos keliamus reikalavimus.

Todėl naujo, ES standartus atitinkančio fabriko atidarymas leis lietuviškus genų inžinerijos būdu gaminamus vaistus parduoti Europos Sąjungoje.

Be to, anot "Biotechnos" vadovų, naujos investicijos atvers kelią į milijardais JAV dolerių vertinamą biofarmacinių preparatų rinką.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją