„Noriu papasakoti apie savo problemą su Dūkštų g. esančia parduotuve“, - portalui DELFI rašo sostinės gyventoja.

Pasak jos, triukšmas itin ankstyvą rytą prasidėjo nuo pirmųjų parduotuvės atidarymo dienų.

„Kai pradėjo iškrovinėti mašinas naktimis, pradedant nuo 3.30 val.”, – skundėsi moteris.

Kaip pasakojo Aistė, ji raštu kreipėsi į parduotuvės atstovus.

„Atsiprašinėjo, žadėjo sutvarkyti viską, – savo nepasitenkinimą rodė moteris. – Anksti ryte (4.30 val.) atsikėliau ir šnekėjau iškrovimo metu su parduotuvės vadovu. Atsiprašinėjo ir žadėjo sutvarkyti“.

Nesulaukusi jokių veiksmų vilnietė į parduotuvės atstovus kreipėsi ir telefonu, vėl sulaukė tokio paties atsakymo, kad triukšmo problema bus išspręsta.

Iliustruodama garsus, kurie girdimi šalia Dūkštų g. esančios parduotuvės, Aistė atsiuntė 5 val. ryto darytą vaizdo įrašą.

„Sutinku, pradėjo stengtis: iškrovinėti prekes nuo lygiai 6 val. ryto ir vėlais vakarais iki 23 val., bet jiems tai ne visada pavyksta ir šią savaitę (rugpjūčio pirma savaitė – red.) iškrovinėjo 23.50-00.50 val.“, – tikino moteris.

„Lidl Lietuva“ komunikacijos vadovė Agnė Gaižauskienė teigė, kad „Lidl“ vienas iš prioritetų – kad prekės pasiektų parduotuves laiku, o šalia parduotuvių esantys namų gyventojai nepatirtų dėl to nepatogumų.

„Intensyviai dirbant pasitaiko įvairių situacijų, tarp jų – ir paklausimų dėl triukšmo. Visuomet siekiame spręsti jas dėmesingai ir draugiškai. Atsižvelgus į Dūkštų g. 34 „Lidl“ parduotuvės kaimynystėje gyvenančių vilniečių pageidavimus, šiuo metu prekės į „Lidl“ parduotuvę pristatomos nuo 6 val. ryto iki 22 val. vakaro. Svarstomos ir papildomos priemonės, kurios padėtų spręsti iškilusius klausimus bei užtikrintų gyventojams ramybę“, - komentavo parduotuvių tinklo atstovė.

DELFI primena, kad gyvenamuosiuose ir visuomeninės paskirtie pastatuose bei jų aplinkoje nuo 6-18 val. leidžiamas ne didesnis nei 40 decibelų (ekvivalentinis) ir 55 decibelų (maksimalus) garso lygis, nuo 18-22 val. - ne didesnis nei 35 decibelų (ekvivalentinis) ir 50 decibelų (maksimalus) garso lygis, nuo 22-6 val. - ne didesnis kaip 30 decibelų (ekvivalentinis) ir 45 decibelų (maksimalus) garso lygis.

Triukšmo lygį gali išmatuoti savivaldybių įstaigų darbuotojai.

Triukšmo valdymo įstatymas nurodo, kad vakaro metas yra nuo 18-22 val., nakties metas nuo 22-6 val. Vakaro metu negalima garsiai triukšmauti, o nakties metu turi būti visiškai tylu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (403)