Lapkritį areštų tapo 106 daugiau nei spalį, o gruodį areštų padaugėjo dar 6,6 proc. Mėnesio statistikos pablogėjimas buvo visose ūkio šakose, išskyrus prekybą, maitinimą bei apgyvendinimą ir profesinę veiklą.

"Artimiausi mėnesiai parodys, ar areštų ir toliau daugės, - sako „Creditreform Lietuva“ direktoriaus pavaduotojas Romualdas Trumpa. - Bet kokiu atveju neturėtų pasikartoti staigus turto areštų skaičiaus augimas ir masinės įmonių griūtys, kaip buvo prieš trejus metus“.

Verslininkams vertėtų tik atidžiau stebėti savo partnerius ir klientus, nes, kaip rodo „Creditreform Lietuva” patirtis, jei įmonės turto areštas nėra išregistruojamas daugiau kaip tris mėnesius, gerokai padidėja šios įmonės verslo rizika.

Per 2011 m. turto areštų įregistruota 27 proc. mažiau nei prieškriziniais 2008-aisiais, ir net 2,6 karto mažiau nei 2009-aisiais.2011 m. sumažėjo ir vienai įmonei tenkantis turto areštų skaičius. Pernai jis siekė 1,9, kai 2009 m. buvo 3,1. Be to, paskutinius dvejus metus buvo areštuojamas smulkesnių įmonių turtas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją