"Lietkabelio" generalinis direktorius Jonas Klybas Eltai sakė, kad naujasis akcijų savininkas jam kol kas yra nežinomas. Jis pranešimą apie akcininkų pasikeitimą taip pat gavo trečiadienį.

Antradienį turėtą 10,56 proc. "Lietkabelio" akcijų paketą taip pat pardavė kontroliuojanti investicinė bendrovė "Invalda". Pasak jos prezidento Algirdo Bučo, kontroliuojanti bendrovė gerina savo investicijų portfelį ir parduoda dalies valdomų įmonių akcijas, o gautą pelną investuoja į nekilnojamojo turto verslą. "Invaldos" prezidentas ketina atsistatydinti ir iš "Lietkabelio" valdybos pirmininko pareigų.

Iki pranešimo apie naujus "Lietkabelio" akcijų paketo pasikeitimus didžiausias Panevėžio įmonės akcininkas - "Hermis fondų valdymas" turėjo beveik 40 proc. paketą. Finansinių akcininkų staigų keitimąsi tikriausiai inicijuoja "Vilniaus Vingio" elektronikos bendrovės ketinimai įsigyti iki 50 proc. "Lietkabelio" akcijų. Šiai bendrovių veiklos koncentracijai Konkurencijos taryba jau pritarė. "Vilniaus Vingis" yra pagrindinis "Lietkabelio" produkcijos pirkėjas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją