Lapkričio mėnesį VDAI gavo 3 asmenų skundus dėl asmens duomenų tvarkymo teisėtumo pažeidimų. Pareiškėjai iš bendrovės ,,Alma littera“ gavo laiškus su pasiūlymu dalyvauti žaidime ,,Didysis žaidimas – 1“. Laiškai buvo adresuoti asmeniškai pareiškėjams, t. y. nurodyti jų vardai, pavardės ir adresai.

Pasak pranešimo, tai nustebino pareiškėjus, nes jie UAB ,,Alma littera“ nėra pateikę savo asmens duomenų ir nėra davę šiai įmonei sutikimo tvarkyti jų duomenis tiesioginės rinkodaros tikslais.

Inspekcija, nagrinėdama gautus skundus, UAB ,,Alma littera“ atliko asmens duomenų tvarkymo teisėtumo tikrinimą. Tikrinimo metu nustatyta, kad žaidimą ,,Didysis žaidimas – 1“ UAB ,,Alma littera“ užsakymu pagal paslaugų teikimo sutartį organizavo UAB ,,Šviesa“.

Minėta bendrovė iš IĮ ,,Lairusa“ surinko pareiškėjų asmens duomenis, kurie ir buvo panaudoti ,,Alma littera“ leidžiamų knygų pardavimus skatinančio žaidimo metu.

VDAI nustatė, kad "Alma littera“ pažeidė Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymą, nes, būdama duomenų valdytoja, pareiškėjų asmens duomenis tvarkė nesant jų sutikimo, taip pat neinformavo pareiškėjų, iš kokių šaltinių asmens duomenys buvo gauti.

Taip pat nustatyta, kad ,,Alma littera“ VDAI pateikė netikslius registravimo Asmens duomenų valdytojų valstybės registre duomenis, t. y. nurodė, kad asmens duomenys, reikalingi žaidimui ,,Didysis žaidimas – 1“ organizuoti, bus renkami tik tiesiogiai iš duomenų subjektų.

Ar buvo padaryti pažeidimai ar ne, turės nuspręsti teismas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją