"Vatenfall" atsisakė savo planų 15-kai metų išsinuomoti bendrovę "Kauno energija" ir investuoti šimtus milijonų litų į jos modernizavimą.

"Vatenfall" ketvirtadienį atsiuntė laišką Kauno vicemerui Erikui Tamašauskui. Iki šiol Kauno valdžia apie daugiau nei prieš savaitę priimtą Švedijos koncerno valdybos sprendimą buvo informuota tik žodžiu.

"Mūsų sprendimas pasitraukti iš Kauno projekto yra pirmiausia susijęs su tam tikru "Vatenfall" europinės plėtros strategijos pokyčiu", laiške rašo "Vatenfall" prezidentas ir administratorius Bertilis Tiusanenas.

Jis pripažino, kad koncernui reikia laiko sustiprėti, nes jis nori įgyvendinti naujus projektus. "Vatenfall" ketina dalyvauti elektros energijos paskirstymo versle Lietuvoje.

Anot B. Tiusaneno, pastaruoju metu "Vatenfall" sėkmingai investavo Vokietijoje, Lenkijoje ir Čekijoje, todėl jam svarbu toliau vystyti šias investicijas, įskaitant ir investicijas į "Lietuvos energiją", kurioje valdo daugiau nei 10 proc. akcijų.

"Vatenfall" vadovas patikino, kad ketina aktyviai dalyvauti, restruktūrizuojant "Lietuvos energiją".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją