Atitinkamą ankstesnių metų mėnesį biudžeto perteklius buvo 113,5 mlrd. dolerių.

Tai, kad JAV biudžeto įplaukos balandį viršija išlaidas, nėra jokia anomalija, mat balandžio viduryje būna paskutinė praėjusių metų mokesčių mokėjimo diena.

Septynių šių fiskalinių metų mėnesių perteklius yra 123,9 mlrd. dolerių - kone dvigubai didesnis nei prieš metus (64,7 mlrd. dolerių).

JAV ekonomika nepertraukiamai auga jau visą dešimtmetį, o nedarbas šalyje yra mažiausias per 30 metų.

JAV prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas) Baltiesiems Rūmams komentuodamas biudžeto perteklių sakė, kad "tai dar vienas patvirtinimas, kad mūsų strategija laikytis fiskalinės disciplinos, investuoti į žmones ir atverti užsienio rinkas veikia".

Prezidentas pridūrė, kad respublikonų siūlymai dalį pertekliaus sugrąžinti mokesčių mokėtojams, mažinant mokesčius, kelia grėsmę šalies gerovei.

"Mes turėtume investuoti į savo ateitį - stiprinti socialinę apsaugą ir medicinos priežiūrą, investuoti į tokias svarbias sritis, kaip švietimas, ir iki 2013-ųjų grąžinti visą skolą", sakė JAV prezidentas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją